Benzinár változás

A gázolaj és benzin ára fontos szerepet kap a gépkocsit használók hétköznapjaiban, rengetegen - leginkább kényszerűségből - a tankolást időzítve végzik.

Emiatt fontos ismerni, hogy miként mozdul el, módosult, mennyi ma a benzinár és bekövetkezik-e árcsökkenés? A vásárlóCsapat oldalán tájékoztató lelhető fel az aktuális, országosan átlagos literre vonatkozó üzemanyagárakról: (95-ös benzin ára és gázolaj ár). Megfigyelhető a gázolaj-, és benzinár mozgása a közelmúltban, és az eddigi évek alatt Magyarországon a MOL által - általában szerdán és pénteken - közzétett adatokat felhasználva. Az elmúlt évek ármozgásairól diagram nyújt mindent elmondó képet.

A magyar üzemanyagárak alakulását többek között 2 tényező befolyásolja: a kőolaj világpiaci árváltozása és a HUF-USD árfolyamának viszonya. E 2 tényező diagramon történő megjelenítése biztosítja a legközelebb megvalósuló árváltozás jellegének megbecslését.

A töltőállomásokról szóló adatgyűjtés által megtudható hogy a legutóbbi alkalommal a többi autóshoz - és a "hivatalos" országos középértékhez - viszonyítva mennyire olcsón (vagy drágán) sikerült benzint, vagy gázolajat vásárolni.

Ha lenne gondolatod az üzemanyagok áráról, a hozzájuk kötött közterhekről, törvényi szabályozásról, akkor egy szabad fórum segítségével egyszerűen megoszthatod a többi olvasóval, vagy válaszolhatsz a meglévő írásokra.

Forrás: vasarlocsapat.hu, 2017-07-30 07:32